Het ras Blonde d’Aquitaine

De Blondes d’Aquitaine komen oorspronkelijk uit Zuidwest Frankrijk. Hun voorouders waren echte krachtpatsers en werden als trekdieren gebruikt. Daar danken onze koeien hun brede, gespierde schoft aan. De Blondes zijn vleesrunderen en worden niet gemolken. De dieren leveren een superieure vleeskwaliteit: fijne vleesdraad, smaakvol en bijzonder mals. Door de goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen is het vlees geliefd bij de betere slagerijen in ons land.

De kalveren zijn in verhouding tot andere vleestypische rassen klein en langgerekt. Daardoor kunnen ze op natuurlijke wijze geboren worden. De runderen doen het goed op een sober rantsoen. Ze zijn dan ook perfect in te zetten voor het begrazen van natuurgebieden.

"Beerse Blondes" 

Onze Blondes zijn te zien op onze graslanden in Westelbeers en in het aangrenzende natuurgebied ‘de Landschotse Heide’ en ‘het Beekdal Grote Beerze’.

In de buurt van onze boerderij kunt u prachtige wandelingen maken en onze koeien tegenkomen. Het zijn rustige, vriendelijke dieren die van nature afstand houden van wandelaars.

Privacy verklaring

Copyright © vanlieshoutvleesvee.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites